A legfőbb indokunk az, ahogy erről már korábban is írtunk, hogy mi kerüljük a mirelitet, azaz a gyorsfagyasztott, iparilag „előregyártott” alapanyagok, félkészételek helyett minden esetben a frissen készített ételek mellett tesszük le a voksunkat. Persze friss burgonyából is készülhet hasábkrumpli, de itt jön a másik ok(!), ez a verzió messze nem adja vissza azt a roppanós, mindenki által ismert és elvárt állagot, amit csak a fagyasztott társa képes nyújtani. Így, mivel – ugyan más-más okokból -, de sem a fagyasztott, sem a friss hasáb nem üti meg nálunk a mércét, ezek a fogások semmiképpen sem kerülhetnek vendégeink asztalára. Helyettük érdekes, változatos, ízletes és nem utolsó sorban egészséges köretek széles tárát kínáljuk.Például - ha már a krumplifélékről esett szó -, stakeburgonya, kifliburgonya, édesburgonya, krumplipüré, petrezselymes burgonya, de emellett a zöldségfélék egész tárát felsorakoztatjuk: zöldbabot, babot, karfiolt, kelkáposztát, spenótot és még sorolhatnám. A tésztafélékből is változatos a kínálatunk: csuszatészta, nudli, nokedli, vagy épp szalvétagombóc és a tájegység kedvence a dödölle.
Ha mindez nem lenne elég ok arra, hogy a hasábburit mellőzzük, harmadik érvként azt mondanánk: azt mindenütt ehetsz, akár otthon is. Ha hozzánk jössz, biztos lehetsz benne, hogy valami különlegeset, egyedit kóstolhatsz, olyasmit, amiért érdemes hozzánk betérni, vagy akár visszatérni!