Vörösboros vaddisznóragu gyökérzöldségekkel és knédlivel - Bemutatkoznak a Liget Royal Étterem új étlapjának sztárjai – 5. rész

- Ez a vadételünk attól válik különlegessé – ahogy minden, amit a Liget Royal Étteremben felszolgálunk -, hogy megadjuk a módját az elkészítésének, rászánjuk a szükséges időt, hogy az ízek összeérhessenek. Ehhez az egészben hagyott vaddisznócombot körbe megpirítjuk, majd különféle gyökérzöldségekkel, egy kis vörösborral, kevés paradicsompürével, és vadfűszerekkel - boróka, babér, kakukkfű, zsálya – rövid lében párolva, puhára főzzük. Az omlós vaddisznóhúst levéből kivéve rusztikus, nagyobb darabokra vágjuk. Forrázott, roppanós, ízgazdag zöldségekkel körítve tálaljuk. A leszűrt főzőlevet tovább forraljuk, besűrítve ez adja az alapot a mártáshoz.
- A knédlit külön tálaljuk hozzá, így ki-ki ízlése és kedve szerint tunkolhatja vele a nagyon puha, nagyon karakteres ízű vadétel, amit még egy pici savanyított zöldséggel - gyöngyhagyma, mustármag, lilahagyma – is megturbózunk, plusz jön rá az elmaradhatatlan frissítő az apróra vágott zöldfélék – petrezselyem, angolzeller.
- De talán a méltatásból már ennyi elég is lesz, engedjük inkább a sztárunkat mielőbb „színpadra”, akarom mondani asztalra lépni! Jöjjenek el a Liget Royal Étterembe, Hévízre, és kóstolják meg ezt a fenséges finomságot, étlapunk egyik csillagát!