Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

Hévízi gyógyvíz hatása: milyen betegségeken segít a hévízi víz?

HU EN DE

A Hévízi gyógyvíz hatása: így segíthet neked a természet csodaszere

Tudtad, hogy ez a csodás, balatoni városka, Hévíz egy különleges természeti kincs birtokosa? Ugyanis Európa legnagyobb termálvizű tava található itt. A Hévízi-tó csodaereje sok ember vonz ide az év mindennapján, hiszen számos betegségre, problémára megoldást tud nyújtani. A tó, amely egy kráter tetején fekszik, állandó hőmérséklete télen 23-25°C, nyáron pedig akár 33-36°C is lehet, így valóban egész évben lehetőséget nyújt a gyógyulni vágyók számára ez a fajta fürdőzés.
Hévízi gyógyvíz hatása

Hol található a Hévízi gyógyvíz?

Hévíz, ahol a híres gyógyvíz található, Magyarország nyugati részén helyezkedik el, a Balaton-felvidéki régióban, Keszthely városától mindössze néhány kilométerre nyugatra. Ez a kisváros elsősorban a magával ragadó természetes szépsége és gyógyító vize miatt vált ismertté, amely Európa legnagyobb melegvizű tava. A Hévízi-tó maga a város szívében helyezkedik el, Hévíz központjában.

Hévíz nem csupán a gyógyulásról szól. A város hangulatos utcái, vendégszerető lakói és pezsgő kulturális élete gondoskodnak róla, hogy a pihenés igazi élménnyé váljon. Akár aktívan szeretnénk tölteni időnket túrázással, kerékpározással vagy vízi sportokkal, akár a gasztronómiai élvezeteknek adnánk magunkat, Hévízen mindenki megtalálja a kikapcsolódás tökéletes formáját.

Hévízi gyógyvíz hatása: miért van gyógyító ereje a Hévízi tónak?

A gyógyító vizek jótékony hatásait a benne oldott ásványi anyagok adják. Gazdag kalciumban, magnéziumban és hidrogén-karbonátban, amik hozzájárulnak a mozgásszervi problémák enyhítéséhez és kezeléséhez. Az itt rejlő gyógyvíz különösen hatásos krónikus ízületi gyulladás, csontritkulás és reumatikus panaszok esetén. A Hévízi-tó vize ráadásul gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkezik, ami a gyógyulási folyamatot is elősegíti.

Milyen problémákon segít a hévízi gyógyvíz hatása?

De nemcsak mozgásszervi megbetegedésekben szenvedők találnak enyhülést a tó gyógyvizeiben. A termálvíz kiválóan alkalmazható bőrproblémák – például ekcéma vagy psoriasis – kezelésére is. A vízben lévő ásványi anyagok segítenek a bőr természetes védekező képességének helyreállításában, csökkentve a gyulladásokat és javítva a bőr általános állapotát.

A légzőszervi megbetegedések kezelésében is előnyös lehet a Hévízi-tó látogatása. A magas páratartalmú levegő és a gyógyvizek párája hozzájárul a légutak megtisztulásához, a légzés megkönnyítéséhez, így asztmás betegek és krónikus bronchitisben szenvedők is gyakran tapasztalnak javulást.

A Hévízi gyógyvíz után ízletes ételek várnak a Liget Royalban

Ha ellátogatunk Hévízre, ne hagyjuk ki a Liget Royal Restaurantot sem, amely csupán pár perc sétára helyezkedik el a tótól. Ebben a modern környezetben újraélheted a régi idők nyugodt, barátságos hangulata. A hely, ahol valóban megállt az idő, tökéletes záróakkordja lehet egy Hévízen töltött napnak, legyen szó családi ebédről vagy egy romantikus vacsoráról. A Liget Royal kínálatában a magyar konyha ízei találhatóak meg frissített verzióban, de akár mennyei pizzákat is lehet itt fogyasztani, így garantáltan mindenki megtalálja a számára tökéletes fogást.
Cookie Accepting
Asztalfoglalás