Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

Bélszín steak rozmaringos parázsburgonyával – ahogy Bódis Tamás séf készíti Hévízen a Liget Royal Étteremben - 7. rész

HU EN DE

Bélszín steak rozmaringos parázsburgonyával – ahogy Bódis Tamás séf készíti Hévízen a Liget Royal Étteremben - 7. rész

A Liget Royal Étterem állandó étlapjának „sztárételeit” bemutató sorozatunkban ezúttal a Bélszín steakre került a sor, melyet rozmaringos parázsbugonyával kínálnak. Az étterem séfje ezúttal is beavat minket konyhatitkaiba.
 
Bélszín steak rozmaringos parázsburgonyával – ahogy Bódis Tamás séf készíti Hévízen a Liget Royal Étteremben - 7. rész – A bélszín steak nagyon népszerű a vendégeink körében, így örömmel tettük fel az új étlapunkra – meséli Bódis Tamás, a Liget Royal Étterem séfje Hévízen.
– A parázsburgonya, amit mellé tálalunk, különleges francia fajta, a grenailles, melynek sárga, vékony héja szinte elolvad a szájban. Egészben sütjük meg rozmaringgal, fokhagymával és vajjal, így lesz igazán ízletes és illatos.

– A bélszínt minden vendégünk igénye szerint készítjük el, majd a tetejére helyezünk egy szelet konfitált fokhagymás fűszervajat. Ez az igazi különlegességünk: a vajat felhabosítjuk, majd zöldfűszerekkel – tárkonnyal, petrezselyemmel, snidlinggel – és egy kis citromhéjjal, valamint marokkói sós citrommal ízesítjük. Ezt a fűszervajat hengerformában lefagyasztjuk, és amikor a steak kész, akkor ráteszünk ebből egy szeletet, ami szépen ráolvad, és aromás ízvilágot ad a húsnak.”
– Ez a konfitált fokhagymás fűszervaj egy igazi fűszeres csavar a klasszikus bélszín steaken, amit Hévízen, a Liget Royal Étteremben érdemes megkóstolni a csodás, ligetbe nyúló teraszunkon.
Cseh Teréz
Cookie Accepting
Asztalfoglalás