Bélszín steak rozmaringos parázsburgonyával – ahogy Bódis Tamás séf készíti Hévízen a Liget Royal Étteremben - 7. rész

– A parázsburgonya, amit mellé tálalunk, különleges francia fajta, a grenailles, melynek sárga, vékony héja szinte elolvad a szájban. Egészben sütjük meg rozmaringgal, fokhagymával és vajjal, így lesz igazán ízletes és illatos.
– A bélszínt minden vendégünk igénye szerint készítjük el, majd a tetejére helyezünk egy szelet konfitált fokhagymás fűszervajat. Ez az igazi különlegességünk: a vajat felhabosítjuk, majd zöldfűszerekkel – tárkonnyal, petrezselyemmel, snidlinggel – és egy kis citromhéjjal, valamint marokkói sós citrommal ízesítjük. Ezt a fűszervajat hengerformában lefagyasztjuk, és amikor a steak kész, akkor ráteszünk ebből egy szeletet, ami szépen ráolvad, és aromás ízvilágot ad a húsnak.”
– Ez a konfitált fokhagymás fűszervaj egy igazi fűszeres csavar a klasszikus bélszín steaken, amit Hévízen, a Liget Royal Étteremben érdemes megkóstolni a csodás, ligetbe nyúló teraszunkon.