Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

A hévízi Liget Royal Étterem „sztárjai”: fogas kapros-túrós polentával, halászlémártással és szalonnamorzsával - 8. rész

HU EN DE

A hévízi Liget Royal Étterem „sztárjai”: Fogas kapros-túrós polentával, halászlémártással és szalonnamorzsával - 8. rész

A fogas bőrén sütve az igazi, és nálunk is így készítjük – ropogós, mégis omlós eredménnyel – avat be a részletekbe Bódis Tamás, a Liget Royal Étterem séfje Hévízen.
 
A hévízi Liget Royal Étterem „sztárjai”: fogas kapros-túrós polentával, halászlémártással és szalonnamorzsával - 8. rész - Ehhez az ételhez egy különleges köretet választottam: kapros-túrós polentát. Nemcsak azért, mert izgalmas az ízvilága, hanem azért is, mert remekül lehet tálalni. A kapor és a túró egy jól összeillő, gyakran alkalmazott kombináció, ami nagyszerűen ellensúlyozza a halászlémártás karakteresebb, fűszeres jegyeit.
- Tálaláskor a hal tetejére egy szalonnamorzsa, jön ami még egy kis roppanást visz az egészbe. Így az étel nemcsak ízében, de textúrájában is izgalmas.
- Ezt az ételt kifejezetten ajánlani tudom a gluténérzékenyeknek is, mert nem tartalmaz ilyen jellegű alapanyagokat, így ők is bátran fogyaszthatják.
Ha valami igazán különleges halas fogásra vágyunk, a Liget Royal Étterem Hévízen ezzel az étellel biztosan nem okoz csalódást – akkor sem, ha nem vagyunk megszállott halrajongók – zárja a Liget Royal Étterem „sztárételeinek” aktuális bemutatóját a séf.
Cseh Teréz
Cookie Accepting
Asztalfoglalás