Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

The wonderful healing power of the Hévíz spa is famous all over the world

HU EN DE

A hévízi fürdő valódi gyógyítóerővel vár téged is

A Hévízi fürdő a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, biológiailag aktív tava, olyan kincs, amely mindenkit magával ragad. Ez a természeti csoda nem csupán egy fürdőhely, hanem a gyógyulás szigete, ahol a természet ereje összeolvad a gyógyítás élményével. Ha még nem voltál itt, akkor mindenképp érdemes eljönnöd az év bármely szakaszában és megmártózni a híres hévízi fürdő vízében. 
A hévízi fürdő

A hévízi fürdő vize háromnaponta cserélődik

A tó 4,4 hektár területen terül el, és lenyűgöző 38 méteres mélységgel rendelkezik. Ásványi anyagokban gazdag források táplálják, melyek bőséges vízhozmának - 410 l/másodperc - köszönhetően a tó vizét háromnaponta teljesen kicseréli. Így a fürdőzők mindig friss, gyógyító vízben élvezhetik a fürdést. A geotermikus energia által melegített víz télen sem hagyja alább a 22 ℃-os hőmérsékletet, míg nyáron akár a 35-38 ℃-t is elérheti, így minden évszakban ideális kikapcsolódást nyújtva.

Csodálatos erdő terül el a hévízi fürdő mellett

A Hévízi Gyógytót körülvevő 33,9 hektáros erdő nem csak a látvány szempontjából nyújt védelmet, hanem szélvédettséget is biztosít a fürdőzőknek. A tó folyamatos párolgása tisztítja a levegőt, így por- és allergénmentes környezetben pihenhetnek a látogatók. Ez a gyógytó nem csupán egy hely, hanem egy oázis, ahol a munkában megfáradt test és lélek ismét megtalálhatja a harmóniát.

Miután megmerültünk a hévízi fürdő gyógyító vízében, a Liget Royal Restaurant a tökéletes helyszín egy kulináris utazáshoz. Az étterem magával ragadó atmoszférája és kifinomult ételei a béke és a gasztronómiai élvezetek tökéletes egyensúlyát teremtik meg. Itt a békebeli idők hangulatában élvezhetjük a modern gasztronómia csodáit.

    

Milyen problémákra kiváló a hévízi fürdő vize? 

A gyógytó vize egyedülálló összetételű: oldott és gáznemű anyagokban egyaránt gazdag. Szénsavas, kénes, kalcium, magnézium, hidrogén karbonátos és enyhén radon emanációt tartalmaz, mindezt egyensúlyban, terápiás hatásokkal. A kén a gyógyvíz és gyógyiszap legfontosabb hatóanyaga, természetes gyógyszer az ízületi betegségek ellen. A víz kedvezően befolyásolja az ösztrogénszintet, ezáltal hatékony a nőgyógyászati problémák kezelésében is.

A hidrosztatikus nyomás és a minden irányú mozgás tökéletes kombinációja a vérkeringés számára, míg a tó medrét borító gyógyiszap tovább fokozza a gyógyító hatást. Ez a iszap nemcsak a pillanatnyi javulást hozza el, hanem hosszú távon megelőzi a fájdalmak kiújulását. A hévízi fürdő tehát nemcsak a gyógyulás lehetőségét kínálja, hanem egy igazi élményt is.
A tó vizében való fürdés csupán egy része a komplex gyógyító folyamatnak. A gyógytorna, gyógymasszázs, iszappakolás, fizikoterápiás kezelések és a súlyfürdők mind hozzájárulnak a gyógyulás alapjainak lerakásához. Ezek a kezelések nem csupán a testi tüneteket célozzák, hanem a betegek lelki egyensúlyát is támogatják, ezáltal egy teljeskörű gyógyulási élményt teremtenek.

A gyógytó vizében végzett terápiás úszás kiváló lehetőség a mozgásszervi problémákkal küzdők számára. Az enyhén radonban gazdag víz elősegíti az izmok relaxációját és a fájdalomcsillapítást, így a gyógytorna hatékonysága is fokozódik. A gyógymasszázs és az iszappakolások mélyen hatolnak az izmokba, segítve azok regenerálódását és a gyulladások csökkentését.

A fizikoterápiás kezelések széles választéka személyre szabott megközelítést biztosít a betegségek kezelésében. A súlyfürdők pedig egyedi lehetőséget kínálnak a feszültség és terhelés mentesítésére, miközben a víz nyújtotta hidrosztatikus nyomás elősegíti a vérkeringést és az ízületek regenerálódását.
A hévízi fürdő gyógyító ereje és a szakemberek gondoskodása együttesen biztosítják, hogy a gyógyulás ne csak átmeneti legyen, hanem hosszú ideig tartó, teljes életminőséget nyújtó élmény legyen minden látogató számára!

 
Cookie Accepting
Asztalfoglalás