Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

Ismerd meg te is a Hévíz Gyógyfürdő fantasztikus hatásait!

HU EN DE

Hévíz Gyógyfürdő: ideális gyógyír számos betegségre

A Hévízi Gyógyfürdő nem csupán egy egyszerű termáltó; ez egy természeti kincs, amelynek szépségét és gyógyító erejét nehéz szavakba önteni. Fedezd fel ezt a különleges helyet, ahol a természetes csoda és a gyógyulás egyesül, és hagyd, hogy az itt rejlő energiák átjárják testedet és lelkedet, megmutatjuk, milyen betegségekre tud gyógyír lenni a gyógyfürdő vize. 
hévízi gyógyfürdő

A Hévízi Gyógyfürdő igazán stresszmentes övezet

A Hévízi Gyógyfürdőt körülvevő 33,9 hektáros terület természetes védettséget nyújt a szél ellen, míg a párolgó víz tisztítja a levegőt. Ennek eredményeként a fürdőzők számára kellemes, por- és allergénmentes környezetet biztosít. A Hévízi Gyógyfürdő nem csak a testi, hanem a lelki felfrissülést is lehetővé teszi azok számára, akik pihenésre vágynak a mindennapi stressz és fáradtság után.

Mennyit tartózkodjunk a Hévízi Gyógyfürdő vízében?

A gyógyvízben való fürdés javallatait figyelembe véve, ajánlott alkalmanként 20-30 percig a vízben tartózkodni, majd legalább fél órás pihenéssel naponta összesen 1-1,5 órát eltölteni a gyógyító tavon. A gyógyvíz kiegyensúlyozott arányban tartalmaz oldott és gáznemű anyagokat, beleértve a szénsavas, a kénes, a kalciumot, magnéziumot, hidrogén-karbonátot és enyhén radon emanációt. 

Ezek a hatóanyagok különféle gyógyhatásokkal rendelkeznek, például gyulladásgátló kalcium, idegcsillapító magnézium, valamint értágító szénsav, melyek együttesen kifejtik pozitív hatásaikat. A karbonát hozzájárul a bőr bársonyosságához, megőrizve annak egészséges állapotát.

Kiknek jó a Hévízi Gyógyfürdő vize?

A gyógyvíz és a gyógyiszap fő hatóanyaga a kén, mely különösen fontos a reumás mozgásszervi betegségek esetében. A kénes gyógyvíz természetes gyógymód az ízületi problémákra, segítve a porcok regenerálódását. Emellett a víz pozitívan befolyásolja a szervezet ösztrogénszintjét, így hatékony lehet krónikus nőgyógyászati problémák kezelésében is.

A fürdőzés során kifejtett hidrosztatikus nyomás és a minden irányú mozgás ideális a vérkeringés szempontjából. A kellemes vízhőmérséklet lehetővé teszi hosszú idejű fürdőzést, miközben a tó medrét vastagon borító gyógyiszap fokozza a gyógyvíz hatékonyságát, koncentrálva a benne lévő kémiai anyagokat. 

A kezelések nem csupán átmeneti enyhülést hoznak, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak visszatérését, így a tavaszi kúra a reumával küzdők számára fájdalommentes karácsonyi ajándék.

A Hévízi Gyógyfürdő vize nem csak a már meglévő egészségügyi problémákat kezeli, hanem széles körűen alkalmazható megelőző intézkedésként is. Emellett a gyógytó nyújtotta pihenési és kikapcsolódási lehetőségek szintén hozzájárulnak az emberek általános jóllétéhez és egészségéhez.

Kiknek nem javasolt a Hévízi Gyógyfürdő?

Míg a Hévízi Gyógyfürdő számos előnyös hatással bír, fontos kiemelni az ellenjavallatokat is. A fürdés nem javasolt fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis és más vérképzőszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén.

A Hévízi Gyógyfürdő elsősorban gyógyító célokat szolgál, figyelembe veszi a prevenciós szükségleteket is, különös tekintettel a fiatalabb korosztályra, egészen pontosan azokra, akik 12 év alatt vannak. A számukra kialakított gyermekzóna biztosítja a gyermekek számára a biztonságos és élvezetes pihenést, miközben kihasználják a Hévízi Gyógyfürdő kivételes természeti adottságait és gyógyító erejét. Ennek köszönhetően méltán tarthatja helyét a világ vezető gyógyfürdői között.


Tudtad? A Hévízi Gyógyfürdő mellett elhelyezkedő Liget Royal Restaurant kiváló lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnének egy kis ínyencségre és kikapcsolódásra a gyógyfürdőzés után. Az étterem mindössze 5 perces sétára található a fürdőtől, így könnyedén megközelíthető, és ideális választás lehet azok számára, akik szeretnék folytatni a pihenést egy ízletes étkezéssel.

 

 
Cookie Accepting
Asztalfoglalás