Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

Hévíz látnivalók: csodás helyek, amiket látnod kell Hévízen

HU EN DE

Hévíz látnivalók, melyek elbűvölnek: ne hagyd ki, ha erre jársz!

Amikor Hévíz látnivalóiról beszélünk, sokaknak azonnal a helyi Tófürdő jut eszébe, és bár ez érthető módon kiemelkedő látványosság, fontos tudni, hogy Hévízen számos más érdekes hely vár felfedezésre. A város egyfajta történelmi és kikapcsolódási központ, így azt javasoljuk, hogy látogatásod során ne csak a fürdőt, hanem más, kevésbé ismert helyeket is fedezz fel, amelyek garantáltan emlékezetes élményekkel gazdagítják majd itt eltöltött idődet.
látnivalók Hévízen

Hévíz látnivalói közé tartozik a kihagyhatatlan Tófürdő

A Hévízi Tófürdő már szerepelt egy különálló cikkünkben, így nem is szaporítanánk feleslegesen a szót róla. Természetes, hogy Hévízet ezzel kötik össze a legtöbben, ami nem csoda, hiszen tényleg fantasztikus lehetőséget nyújt ez a tó a kikapcsolódásra, gyógyulásra mindezt egész évben, hiszen télen és nyáron is van lehetőség fürödni benne - az itt történő gyógyfürdőzés különleges élményt nyújt, melyet érdemes kipróbálni mindazoknak, akik egészségükre és wellness élményekre vágynak.

Hévíz látnivalók: a Tavirózsa tanösvény meditatív sétája

Sétálj a Tavirózsa tanösvényen Hévízen, és merülj el egy varázslatos környezetben, ami egész évben lenyűgözi a látogatókat. Ez a világon egyedülálló tanösvény a termáltó véderdejében található, és a sétája egyfajta meditatív élményt is kínál. A tanösvény ideális program minden korosztálynak, hiszen a mindössze 2,2 kilométer hosszú erdei gyalogútat kisgyerekek és idősebbek is jól fogják bírni.

Az út végén pedig elérjük a lombkorona sétányt, ahol a fák lombjai között barangolhatunk, a nyári melegben pedig kellemesen hűsölhetünk az árnyékos lombok alatt. A 15 méter magas lombkorona-megfigyelő kilátó lehetővé teszi a látogatók számára, hogy teljes panorámában gyönyörködjenek a különleges erdő lombkoronaszintjében és a tó környékén. 

Hévíz látnivalók: ne hagyd ki Hévíz sétáló utcáit

Fedezd fel Hévíz bájos Széchenyi utcáját, ahol a Rákóczi utca összefonódik a Dr. Schulhof Vilmos sétánnyal és a gyógytóval, teremtve ezen a festői helyen egyedülálló atmoszférát. A hangulatos kávézók, éttermek, cukrászdák és butikok együtt alkotják a város egyedi karakterét, miközben az utcát szegélyező 1920-as évekbeli stílusú villák ma már vendéglátóhelyekké vagy szálláshelyekké alakultak át, visszaidézve a régi idők hangulatát.

A Dr. Schulhof Vilmos sétány egyik végén, pontosan a főbejáratnál, található, ahol különleges látványban részesülhetünk a Tó Tündére szobor által. A nőalak egyik kezében Hévíz címerét helyezi el, míg a másik oldalán egy kerub szobra áll, mely a várost a gonosz szellemektől óvja.
 

Ha igazi nosztalgikus élményre vágysz, látogass el hozzánk a Liget Royal Restaurant-ba, amely mindössze 4 perc autóútra található a sétálóutcától. Az éttermünk nem csupán egy hely, hanem egy olyan kulináris élmény, ahol a békebeli hangulatot idézzük meg. Gyere, és lépj be hozzánk, hogy élvezd a meghitt és nosztalgikus étkezés élményét!

 

Hévíz látnivalói között kiemelkedik a Római kori Romkert

Merülj el te is Hévíz történelmi gazdagságában a Római kori Romkertben, melyet 2010-ben teljes pompájában újítottak fel. Ezen a helyen csodás környezet várja a látogatókat, hogy közösen idézzék fel a város gazdag múltját.
Az épület története egészen az első és második század fordulójáig nyúlik vissza, amikor egy több mint 1000 négyzetméteres kőépület állt a mai Romkert helyén. Ez az építmény valószínűleg a második század vége felé elpusztult, majd a III. században újjáépült, és egy Mithras szentély is helyet kapott benne.

A Római Romkertben látható "Az otthon kapuja" nevű szobor egy tipikus római ház bejáratát ábrázolja, ahol egy dán dogra emlékeztető kutya áll, a védelem szimbóluma. Az épület pontos funkciója még mindig rejtély, de valószínűleg gazdasági tevékenységre használták. Most a Romkert felújított környezetben és élénk animációs programokkal várja a látogatókat, hogy részesei lehessenek a város történelmi kincseinek, és együtt fedezhessék fel a múlt titokzatos részleteit.

 
Cookie Accepting
Asztalfoglalás