Kecskesajt, füge, pekándió – Bemutatkoznak a Liget Royal Étterem új étlapjának sztárjai – I. rész
- Ennek az ételnek a nagyszerűségét éppen az egyszerűsége adja. Imádom benne, hogy akár úgy is működik, hogy az asztal közepére toljuk, és egy jó társaságban, jókat beszélgetve, közösen csipegetünk belőle, akár egy pohár bor mellé. De előételként is megállja a helyét különleges ízharmóniájával.- A fő alkotóelem, a kecskesajtból készült krém mellé egy limonádéban savanyított grannysmith-alma kerül, aminek eredményeként az amúgy egészen édeskés gyümölcs kellemes savanykás ízt ad az ételhez. Mindezekhez csatlakozik a füge, egy különleges ízvilágú chutney formájában, és végül a pekándió koronázza meg az egészet.
- Körítésként egyfajta sablé breton kerül mellé, ami egyfajta francia vajaskeksz, egy picit több sóval készítve, mert alapból édes az ízvilága. Ezt belemártva, tunkolva is fogyaszthatjuk, mint egy nachos esetében tennénk.
- Nagyon kedvelem ezt a fajta előételt, mert rengeteg íz van benne egymásra ágyazva, és a fogyasztásából adódó örömöket, akár meg is oszthatjuk egymással, itt nálunk, Hévízen, a Liget Royal Étteremben.