A kocsonya misztériuma – Liget Royal Étterem Hévíz
A mai rohanó világban, a panelrengetegben egyre kevesebben vállalkoznak kocsonyafőzésre, talán még a módját sem ismerik. A magyar ember viszont kedvenc csemegéjeként tartja számon, kivéve azokat a piskótákat, vagy pudingokat – ahogy egyik barátunk nevezi az új generáció puhányabb tagjait -, akik a latte kávé és az avokádó világában élnek, és szörnyülködnek mindentől, ami zsíros, netán állati eredetű. Pedig a kocsonya nemcsak finom, hanem egészséges is, segít visszaépíteni a megkopott porcokat, és a szervezet kenőanyagait, a hölgyek pedig ahelyett, hogy mesterséges tablettákkal vinnék be a kollagént, jobban tennék, ha jóízűen elfogyasztanának egy tál ízletes kocsonyát. Mert bizony nem más ez, mint egy erős, isteni húsleves, amit, ha "lecsukunk", azaz, ha hűvösre tesszük, némi metamorfózis útján kocsonyaként jelenik meg újra a színünk előtt.
A Liget Royal Restaurant Hévízen - így az ünnepekhez közeledve - gondolt azokra, akik szeretik a magyar konyha ezen remekét, de nem állnak neki otthon a macerás főzésnek. Bekerült az eheti ebédmenübe ez a finomság, és ahogyan azt már megszokhattuk, hogy a Liget Royal Étteremben Hévízen mindig ínyenc falatokra számíthatunk, így a kocsonyájuk sem hétköznapi. Füstölt, főtt csülökkel és vajpuhára főtt borjúnyelvvel, igencsak guszta tálalásban prezentálja a konyha ezt a népszerű finomságot. Garantálom, hogy ebben a formájában a kocsonya a legelvetemültebb zsírkerülőknek is bátran ajánlható. Ha valamikor, most érdemes megkóstolni, ebédmenüben, kedvezménnyel!
Nézze meg heti ebédmenünket, séfünk heti ajánlatát, állandó étlapunkat is, és, ha sikerült kedvet kapni finomságainkhoz, ne felejtsen el asztalt foglalni!
Étlapunkért kattintson ide!