A Liget Royal Étterem legrégebbi „sztárja” a Borjúnyelv vadasan, zsemlegombóccal – 11. rész
- A Borjúnyelv vadasan zsemlegombóccal az egyik ikonikus ételünk, mely talán a legrégebb óta ékesíti a Liget Royal Étterem állandó étlapját. A belsőségek régebben minden étterem kínálatában jelen voltak, de az utóbbi időben valahogy, mintha megfeledkeztünk volna róluk, egyszerűen kiment a divatból. Pedig sokan szeretik ezeket az ínyenc falatokat, és valljuk be, ezek azok az ételek, amelyeket már otthon is csak nagyon ritkán készítünk el. A Liget Royal Étterembe viszont szeretnénk visszahozni ezeket az elfeledett ízeket.- A borjúnyelv, mint alapanyag, tehát már önmagában is kuriózumnak számít, vajpuhán tálálva különleges falat a gazdag ízvilágú mártásban, mely mind színével, mind teltségével pompás alapot ad a húsnak. A páclével dúsított zöldségekkel gazdagon ízesített mártás, kellemesen mustáros ízével a legkevésbé sem mondható unalmasnak, ahogyan a mellé tálalt szalvétagombóc sem. Ez utóbbi is a ritkán tálalt köreteink között van, pedig tökéletes párosítás a szószos ételekhez, de különösen a vadmártáshoz. Ezt az ételt mindenképpen érdemes megkóstolni, természetesen a Liget Royal Étteremben, Hévízen!