Liget Royal Étterem Hévíz 8380 Hévíz , Petőfi u. 7. +36304281770 | ligetheviz@gmail.com

Hévíz környéki látnivalók: fedezd fel a nevezetességeket a Tóváros környékén!

HU EN DE

Hévíz környéki látnivalók: mit érdemes megnézni a Tóváros környékén?

Hévíz, ahol a gyógyító tó vizének gyógyító ereje világszerte elismert, nem csupán emiatt híres. Hévíz környéke is tele van látnivalókkal, ezért most engedd meg nekünk, hogy elkalauzoljunk téged a Hévíz környéki látnivalók világában! Túrázás, kalandpark, mézeskalácsház – mindez csak néhány a lenyűgöző élmények közül, melyek várják a látogatókat ezen a vidéken.
Hévíz környéki látnivalók

Hévíz környéki látnivalók közül az egyik legnépszerűbb Rezi vára

Hévíztől csak 10 percre található Rezi település határában, egy 427 méter magas sziklaormán áll Rezi vára, amely a Keszthelyi-fennsík egyik kiemelkedő részét díszíti.

A Rezi vár kőfalai lenyűgöző látványt nyújtanak és egyedülálló lehetőséget teremtenek a városnézésre. Sümeg irányába tekintve csodálatos kilátás tárul elénk, míg Zalaszántó fölött a Sztúpa fehér csúcsa is észrevehető. A környék tehát ideális kirándulóhely, ahol a természet szépsége összefonódik a történelmi emlékekkel.

A zalaszántói mézeskalácsház sokak kedvenc Hévíz környékén

A környék egy másik érdekessége Zalaszántón található. Itt magasodik egy mézeskalácsház, amely egy két helyiségből álló parasztház formájában mutatkozik be. A múzeum tele van csodás mézeskalácsokkal, melyek nem csupán édesek, hanem kulturális értékkel is bírnak. Megismerhetjük, mikor és hogyan készítették el először a mézeseket, valamint megtudhatjuk, mit jelentenek a mézeskalácsokon látható különböző motívumok.

A helyi szakemberek örömmel osztják meg velünk, mi szükséges a tökéletes méz elkészítéséhez. A látogatóknak lehetőségük van megkóstolni a finom mézeseket, kortyolgatni a bodzaszörpöt, és különféle házi készítésű lekvárokat beszerezni.

Ha Hévíz környéki látnivaló, akkor Keszthely nem maradhat ki

Keszthely, Hévíz szomszédvárosa, további izgalmas látnivalókat kínál. A város híres sétálóutcáján éttermek, borozók és boltok sorakoznak, de találunk itt egy különleges helyet is, a Történelmi Panoptikumot. Ez a múzeum sok érdekességet rejt magában, és kiválóan kiegészíti az iskolai tananyagot. Az épület önmagában is lenyűgöző, hiszen egy múlt századi épületben kapott helyet, így a látogatók egy időutazáson vehetnek részt.

Adrenalinra van szükséged Hévíz környékén? Irány az alsóoáhoki kalandpark!

Az alsópáhoki Bobo Fun Park a térség legújabb szabadidőközpontja, ahol a szórakozás és az adrenalin találkoznak. A közel 3000 négyzetméteren elterülő park ideális célpontja mind a kicsiknek, mind a nagyoknak. A park számos különböző élményt kínál, legyen szó párokról, családokról, baráti társaságokról vagy céges csapatokról. A szabadidőközpont szerdától vasárnapig várja a látogatókat, így bárki megtalálhatja a neki megfelelő időpontot a felhőtlen szórakozáshoz.


Ha Hévíz környékén jársz, semmiképp ne hagyd ki a hévízi Liget Royal Restaurantot. A régóta város kedvelt éttermeként ismert hely most új külsővel és belsővel várja a vendégeket. A Liget Royal Restaurant hagyományos ételekkel vár, melyekbe a helyi gasztronómiai kultúra finom rezdüléseit csempésztük. Azonban ne lepődj meg, ha az étlapon olyan újdonságokba is belefutsz, melyek modern konyhatechnikával és kreativitással készültek. Friss alapanyagok, változatos ízvilág és a tradíciók iránti tisztelet egyesül az étlapunkon, hogy az étkezés valódi élménnyé váljon.

 
Cookie Accepting
Asztalfoglalás